Jeroen

Voorlichter

Sinds een aantal jaar geef ik voorlichting op middelbare scholen. En elke keer vind ik het weer ontzettend leuk om met de leerlingen te praten over homoseksualiteit en diversiteit. Ze stellen soms kritische vragen, vertellen mooie persoonlijke ervaringen of luisteren naar onze verhalen en achtergrondinformatie. Het zijn echt bijzondere momenten, die je dan met zo’n klas hebt. Deze leerlingen zijn de toekomst. En juist daarom is het belangrijk om deze groep meer informatie te geven over LHBTI. Ook het voor de klas staan met elke keer weer een andere voorlichter is erg afwisselend. Je vormt samen een team, ondersteunt elkaar en je hebt ook veel lol natuurlijk. Het is nooit saai. Elke school en elke klas is anders en je komt altijd met nieuwe verhalen en ervaringen terug. Dat beloof ik je.


Paola

Voorlichter

Inmiddels sta ik alweer 5 jaar met regelmaat voor de klas. Iedere klas is weer anders en vaak verrassend leuk. Voor mij was bijzonder de dag dat ik mijn hond aan het uitlaten was en werd gegroet door een jongen op de fiets. Ik groette hem terug en keek nog eens om om te kijken wie hij was, op dat moment keerde hij en kwam naar me toe: “Kan het zijn dat ik les van u heb gehad?” Na een bevestigend ja van mijn kant zij hij: “dan bij ik blij dat ik nu de kans heb u te bedanken voor die les, het heeft mij erg gesteund met uit de kast komen”. Hopelijk hebben zijn klasgenoten ook wat aan die zelfde les gehad om hem te accepteren wie hij is.

Afgelopen jaar ook voor het eerst op de basisschool les gegeven, de 8ste groepers zijn zeer spontaan in het stellen van oprechte vragen. De interesse is groot om de kennis te krijgen over de verschillen die er bestaan tussen mensen.