Voortgezet Onderwijs

Aan de hand van het “genderbread” geven wij les over seksuele diversiteit en genderidentiteit aan leerlingen van de derde klassen. De uitleg doen wij onder andere d.m.v. een kort filmpje.
Tijdens de les zitten de leerlingen in een halve kring. Het doel hiervan is om iedereen gelijkwaardig aanwezig te laten zijn, inclusief de voorlichters.

We werken volgens het principe ‘alles komt uit de klas’, waardoor de leerlingen elkaar met onze bijdrage tijdens de les naar een bredere kennis over diversiteit brengen.

Bij VMBO gebruiken wij naast de algemene methode ook een Kahoot-quiz om de leerlingen uit te dagen om nieuwe dingen te leren en zelf na te denken diversiteit.

Gedurende de gehele les zijn leerlingen in de gelegenheid vragen te stellen. Meestal komen de belangrijkste vragen pas aan het einde van de les, als de voorlichters hun persoonlijke verhaal vertellen.

Praktische informatie

De gastlessen duren 50 minuten. Per les staan er twee voorlichters voor een klas. Onze voorlichters zijn getraind in de methode en hebben al jaren ervaring met het geven van lessen voor de doelgroep. Wel vragen wij dat er altijd een mentor of leraar aanwezig is bij de les, zodat deze bekend is met de besproken stof en zo de les kan na bespreken.

Voor het tonen van het filmpje en eventueel de Kahoot-quiz is een laptop met beamer/smartboard en een internetverbinding nodig.

Per les van 50 minuten vragen wij een vergoeding van 50 euro.

Wilt u een voorlichting aanvragen? Klik dan hier