Wij geven lessen over gender en seksuele diversiteit aan leerlingen van de derde klassen op het VMBO, de Havo en het VWO. Dit doen wij aan de hand van een interactieve les die aangevuld wordt met een kort filmpje en uitleg bij het ‘genderbread poppetje’.

Tijdens onze lessen staan wij met twee voorlichters die affiniteit hebben met de LHBTI+ gemeenschap. De leerlingen zitten opgesteld in een halve kring. Het doel hiervan is om iedereen gelijkwaardig aanwezig te laten zijn, inclusief docent en voorlichters.

Door middel van samen met de leerlingen in gesprek te gaan willen wij een bredere kennis over gender en seksuele diversiteit bij brengen.

Gedurende de hele les kunnen de leerlingen vragen aan ons stellen. Meestal komen de persoonlijke vragen pas aan het einde van een les, wanneer de voorlichters een eigen persoonlijk verhaal vertellen.

Onze gastlessen duren een lesuur (circa 50 minuten). Per les staan wij met twee voorlichters voor de klas, zij zijn getraind in onze methode en hebben ervaring met het staan voor de doelgroep.

Wij verwachten dat bij onze lessen er altijd een mentor of docent aanwezig is, die bekend is met de klas en bij voorkeur ook nog steeds les geeft. Dit is belangrijk zodat de docenten weten wat er besproken is en zo met de leerlingen hier na onze lessen op terug kunnen komen.

Vraag uw voorlichting hier aan.